Kystvakta har desperat mangel på kokke-lærlinger og kokker

De siste årene har Kystvakta opplevd at det er veldig vanskelig å få tak i lærlinger innenfor kokkefaget og utdannede kokker. Om de to restaurant- og matfaglinjene i Vesterålen blir lagt ned slik som foreslått, blir det nok ikke enklere.

– Den rekrutteringsjobben som FPVS gjør, er viktig for Kystvakta, sier Inge H. Jakobsen. Fra venstre: Jørgen Ellingsen, lærlingkoordinator i Forsvarets personell- og vernepliktsenter (FPVS), Inge H. Jakobsen, HR-rådgiver i Kystvakta og Halvar Rønneberg, lærlingkoordinator i FPVS.  Foto: Ann-Julie Nordgaard Nesmoen

Pluss

– På landsbasis utdannes det 380 kokker i året, mens det er behov for 1.000 kokker. Vi hadde rekvisisjon på 70 kokker og institusjonskokker i år, men klarte kun å fylle halvparten. Dermed har vi blant annet en rekvisisjon på en kokk på land her som ikke er fylt. Heller ikke i Bergen klarte de å fylle det de hadde rekvisisjon på. Det er en desperat mangel, sier Jørgen Ellingsen, lærlingekoordinator ved Forsvarets personell- og vernepliktsenter.