En språkvasker med et humant hjerte

Hun kom til Stokmarknes ved en ren tilfeldighet i 1972, og ble så begeistret at hun og mannen ble værende. Den siste tiden har Sissa Grøtan stått i kampen om Bankplassen, en kamp som nå er tapt.

Asylpolitikken: – Jeg ønsker en total omlegging av asylpolitikken, slik at vi kan ta ordentlig hånd om de menneskene som virkelig trenger beskyttelse, sier Sissa Grøtan.  Foto: Alle foto: Jane Willassen

Pluss

Hun kan se Hurtigruta seile forbi fra sitt kjøkkenvindu nede ved Hadselhamn, og forteller hvor vakkert vi har det i Vesterålen. Sissa elsker naturen og er ofte ute. I vinterhagen har hun pelargonier, men bruker mindre tid på det nå, hun har så mange andre jern i ilden. Huset er fullt av bøker, noe som ikke er så rart, Sissa jobber nemlig i forlagsbransjen som oversetter og språkvasker. For dem som ikke vet hva en språkvasker er, så handler det i grove trekk om å forbedre språket og sjekke faktaopplysninger, forteller hun.