Hurtigrutens Hus ber om sletting av gjeld: – Umulig å drive dette huset i pluss med de rammer som er gitt»

Styret i Hurtigrutens Hus er enige: Skal de komme seg ovenpå, må kommunen slette gammelt underskudd. – Vi må ha 4,7 millioner i tilskudd, pluss sletting av gammelt underskudd, sier styreleder Robin Bolsøy.

Sliter med gammelt underskudd: Styreleder i Hurtigrutens Hus, Robin Bolsøy, tror det blir vanskelig å gå i pluss så lenge kulturhuset sliter med gammelt underskudd i millionklassen.  Foto: Per-Evind Knudsen

Pluss

Ifølge ham og resten av styret i det kommunale foretaket Hurtigrutens Hus skal det være fullt mulig å få til en snuoperasjon på bygget. Driften er grei og det er gjort investeringer som skulle tilsi at leie- og billettinntekter kan økes. Samtidig vil de se på hva slags og hvor mange aktiviteter de skal ha i huset, for å gi inntektene en opptur. Men først må de navigere røde skjær.