– Vi er bare nødt til å beholde optimismen

– Det blir vanskelig å begynne på nytt. Vi elsker Hadsel og folkene her, sier Şenol Bilgin (43) fra Tyrkia. I går reiste han med familien fra Melbu etter at Bankplassen ble nedlagt.

HAR TROEN: Şenol Bilgin og datteren Kevser Nihal (12) klarer å beholde smilene. Familien på fire, med mamma Seyhan og storesøster Reyhan (14) ble flyttet fra Melbu til Lødingen. – Pakkingen går jo litt lettere når vi ikke har fått kjøpt så mange eiendeler. Det vi ønsker er å jobbe. Å bidra og få være en del av samfunnet, sier Şenol, som ikke får fullrost melbuværingene for det engasjementet de har vist ham og de andre beboerne ved Bankplassen mottak. 

Pluss

I likhet med beboerne har hun også begynt pakkingen av eiendeler. Mens hun snakker med VA, henger den enkle beskjeden med sort og grønt på whiteboardet i gangen utenfor kontoret.