– Når noen trenger hjelp, bør man hjelpe hvis man kan

– Jeg kommer på torsdag jeg, sa jeg til en tenor. De lo. 25 år senere har den tidligere varaordføreren, Riarhaug-høvdingen, studierektoren og kasserer i Melbu Blandakor fremdeles mye på hjertet- og når Gunnar Wollert Andreassen (70) snakker, hører folk etter.

poteten fra værøy: – Jeg har vel blitt vesteråling nå, selv om jeg er fra Lofoten, sier Gunnar. 

Det er godt å føle det er behov for en. Føle seg verdsatt.

Gunnar Wollert Andreassen.
Pluss

Men de lo altså. Da den opprinnelige Værøy-mannen en februardag for 25 år siden, annonserte at som sangglad innflytter til Melbu ønsket å bli med i blandakoret. Det hadde vært sangoppvisning i et femtiårslag, og han skjønte det var noe for ham. Det kunne ikke bare være lokalpolitikk og arbeide ved den videregående skolen.