Anmeldelse av Oliver Twist på Dverberg:

«Og spørsmålet som melder seg etter at sceneteppet har falt er: kan egentlig godt eksistere uten ondt?»

Juleteateret Oliver Twist satt opp av Teaterklubb’81 på Dverberg, er mer en tragedie enn et julespill, og imponerer med skuespillerprestasjoner, scenografi og regi.  Men fremfor alt imponerer forestillingen med sitt mot til å vise skyggesiden av tilværelsen.
Pluss

De fleste kjenner til Charles Dickens fortelling om den hjemløse Oliver Twist. Men da gjerne i en lettere musikalvariant med humørfylte scener med dansende frekke og lystige gutter, og en burlesk Fagin, som er de hjemløse guttenes ukronede konge. De finnes her i forestillingen til Teaterklubb’81 på Dverberg også, men her er tonen tegnet med mørkere pensel. Victoria Schou Røising og Nikoline Spjelkavik, som òg sto bak fjorårets Dickens forestilling, Scrooge, har valgt å gå til kilden, den opprinnelige fortellingen, til sitt manus.