Ordførerne er skeptiske til å avkriminalisere narkotika

Et utvalg foreslår at personer som blir tatt med brukerdoser av narkotika, ikke lenger skal straffeforfølges, men heller bli pålagt møte med hjelpetjenesten. Dette forslaget er flere av ordførerne i Vesterålen skeptiske til.

Tre av fire vesterålsordførere som VOL har snakket med er skreptiske til den foreslåtte avkriminaliseringen av enkelte brudd på narkotikalovgivningen. Fra venstre øverst: John Danielsen, Kurt Jenssen, Sture Pedersen og Karl-Erling Nordlund.  Foto: Arkivfoto

Pluss

– Et forbud som ikke kan gi konsekvens i form av straff virker for meg som et forbud med svært lav og til dels ingen verdi. Jeg er enig i at den gruppen som her omtales bør få styrket hjelp, men det må være i tillegg til straffereaksjoner og ikke som erstatning, sier sortlandsordfører Karl-Erling Nordlund (Sp) til VOL.