Northug-trener hyller Johan Nordeng

Stig Rune Kveen reiste fra Melbu som 16-åring for å satse på langrenn. Han ble god og ble etter hvert en merittert trener for Petter Northug. Kveen, som fortsatt har et stort Vesterålen-hjerte, hyller Johan Nordeng fra Alsvåg.

IMPONERT: Stig Rune Kveen som i flere år var trener for Petter Northug, lar seg imponere av Johan Nordeng.  Foto: Svein Halvor Moe

Pluss

– Det er oppsiktsvekkende at en som kommer fra et snøfattig distrikt i Alsvåg og Vesterålen vinner et norgescuprenn i langrenn for junior. Spesielt så lenge han ikke har et stort skimiljø og trekke veksler på. Jeg forstår det som Johan har god støtte i familien og lokalmiljøet. Pluss at han er veldig treningsvillig og dedikert. Det er tross alt det viktigste ettersom treningsjobben må gjøres uansett om du bor i nord, sør, øst eller vest. Men den blir enklere dersom man har snø og gode treningsforhold. Det er ofte utfordringen i Vesterålen, sier Kveen.