Da hjertet til Kåre stoppet, ble han reddet av sin bror

Da hjertet til Kåre stoppet, var nærmeste ambulanse en halvtime unna. Heldigvis var broren hans og de lokale akutthjelperne på plass i løpet av minutter. Det reddet livet hans. Saken er skrevet av Stiftelsen Norsk Luftambulanse og gjengis her med deres tillatelse.

Kåre Lyså og broren Tommy med sine redningsmenn Erwin Jacobsen, Birger Holand og Jan R. Nicolaisen. I likhet med Tommy og Jon Georg, er de frivillig brannmannskap og akutthjelpere i bygda.  Foto: David González

Pluss

Klokka er akkurat passert elleve på kvelden når Tommy Lyså i Gullesfjord får en telefon fra broren Kåre. Han sier at han ikke får puste. Tommy kaster seg inn i bilen sammen med kompisen og fetteren Jon Georg Berg-Jensen. De kjører de 400 meterne på grusveien bort til huset til Kåre. Der står han på verandaen og venter.