Vil ha KrF ut av regjeringen

To av KrFs lokale politikere i Vesterålen sier de er glade for at FrP har forlatt regjeringen, men er ikke fornøyd: De vil ha en ny kurs for partiet og gjerne også KrF ut av regjeringen.

Tore Christiansen erklærte seg som uavhengig etter at KrF valgte å gå inn i Erna Solbergs regjering. Han stilte ikke til valg i 2019, og KrF mistet plassen i kommunestyret. Han vil ikke inn i partiet igjen fordi han er misfornøyd med regjeringsplattformen. 

Pluss

Tore Christiansen i Øksnes var kanskje det mest fremtredende KrF-medlemmet fram til partiet gjorde sitt linjevalg i 2018. Da bestemte et knapt flertall i partiet seg for å søke samarbeid med den sittende regjeringen. Christiansen forlot KrF etter linjevalget. Han stilte ikke til valg i 2019. Øksnes KrF mistet plassen i kommunestyret, og Christiansen har fortsatt ikke meldt seg inn igjen. Det akter han heller ikke å gjøre.