Daglig leder Børre Berglund under Vern og utviklings-konferansen:

– Jobber for The Whale-åpning i juni 2023

Fullt hus og gode diskusjoner preget konferansen om vern og utvikling i Hisnakul torsdag. Daglig leder i The Whale, Børre Berglund, sier til Andøyposten at de jobber ut fra en fremdriftsplan som sier byggestart høsten 2021.

Optimistisk: Daglig leder i The Whale, Børre Berglund, er optimist og forteller om en god dialog med kulturminneavdelingen i Nordland fylkeskommune. Foto: Tord Viken 

Da kan vi ha byggestart høsten 2021 og åpning av The Whale i juni 2023

Børre Berglund, daglig leder i The Whale
Pluss

Både The Whale og mange andværinger fikk seg en overraskelse da Nordland fylkeskommune før jul kunne fortelle at det ville koste 23 millioner kroner å foreta arkeologiske utgravinger på The Whale-tomta. Bakgrunnen var enkelte funn, som tilsier at gårdshaugen på Andenes strekker seg lenger vest enn tidligere antatt, og at det var blitt gjort funn, som ble datert til overgangen mellom vikingtiden og begynnelsen av middelalderen.