Deltidsstudentene Lene Marie (27) og Stine (23) fra Mandal og Orkland:

Lang reisevei til sykepleierstudiet: – Dyrt og langt, men vel verdt det

– Hadde jeg ikke hatt kjæreste, hadde jeg blitt værende her, sier Lene Marie Nilsen Ådnebergli (27). Deltidsstudenten har igjen halvannet år ved Nord Universitet før det er snipp, snapp snute for utdanningseventyret i nord.

Flygende skolebuss: Stine Lillery Storås (23) og Lene Marie Nilsen Ådnebergli (27) er to av studentene ved sykepleierutdanningen hos Nord Universitet med hva som kan kalles en over gjennomsnittet lang reisevei til skolen. – Det var deltidsstudie, eller flytting for å ta heltidsstudier. Så det blir litt dyrere, men vi får en opplevelse av det, sier de to studentene. 

Pluss

Noen klager over lang skolevei hvis de bor akkurat innenfor skyssgrensen, og må bruke 20 minutter av dagen på å rusle til og fra institusjonen.