Slik klarer Sandnes-familien på fem (pluss to hunder)å unngå brakkesyken under korona-krisen

Katrine Østensen på Sandnes, har hjemmeskole i dobbelt forstand. Ikke nok med at hun og samboer har nettbaserte studier, men de tre barna undervises også over nettet. – Det er ikke ofte jeg opplever at barna sier de gleder seg til å dra på skolen igjen, sier Østensen.

felles klasserom: Kaja Østensen (9), Tuva Østensen (7) og Odin Østensen (11) deler kjøkkenbordet for å gjøre sine daglige skoleoppgaver. – Det går gått veldig bra, og ungene har vært utrolig tilpasningsdyktige, sier mamma Katrine Østensen. Alle foto: Privat 

Pluss

Over en halv million barn startet forrige uke med «skolefri». I den forstand at de ikke skulle på skolen – men fremdeles ha undervisning. Det bød på utfordringer når det gjaldt både gjennomføring, og opprettholdelse av motivasjon, samtidig med at foreldre som jobbet hjemmefra eller satt i koronakarantene skulle trå til.