Politiet: – Kommer rapporter om folk som snoker rundt i bedrifter som står tomme

– Det kommer rapporter om folk som snoker rundt bedrifter som står tomme.
Pluss

Fra hele landet meldes om personer som utnytter den spesielle situasjonen Norge befinner seg i. Vesterålen har så lang vært forskånet de verste eksessene. Men seksjonsleder Geir Bendiksen kontaktet VOL angående en ny rapport han nettopp har fått i hendene. Den viser at også i Vesterålen finnes dem som utnytter situasjonen:

– Vi merker at det er økning i generell vinningskriminalitet. Dels er det folk som stjeler i butikker. Det kommer også rapporter om folk som snoker rundt bedrifter og næringseiendommer som står tomme.

Bendiksen forteller at det dreier seg om flere hendelser og at politiet ikke tror ikke det er samme person som står bak.

–Vi tror det er folk som aner muligheten til å gjøre et enkelt brekk. Vi oppfordrer de med bedrifter av en eller annen form til å holde øye med bedriften og iverksetter tiltak som gjør det vanskeligere å bryte seg inne.

Politiet ber bedriftene om å følge med.