Willy holder skiløypene åpne til ut i mai: – Dugnadsånden lever godt både på Stokmarknes og Melbu

I løpet av vintermånedene på Hadseløya benytter mange seg godt av skiløypene ute i marka. Gjennom en årrekke har Stokmarknes Idrettslag og Melbo Idrettslag tatt på seg ansvaret for å tjene lokalsamfunnet med nyoppkjørte løyper til solskinnsdagene samt grå tirsdager.

Trives: Willy Watndal trives godt på ski – og i løypemaskinen. Han mener hadselværingene er gode på å utnytte turmulighetene øya byr på. Favoritturen hans er Stokmarknes-Melbu tur retur. Foto: Martine Kaino 

Det ligger i blodet mitt å gå på ski, det er det beste jeg vet. På sommeren har jeg begynt med løping og rulleski, men det er langrenn som er lidenskapen min– Det ligger i blodet mitt å gå på ski, det er det beste jeg vet. På sommeren har jeg begynt med løping og rulleski, men det er langrenn som er lidenskapen min

Pluss

På Stokmarknes har fire stykker satt opp sin egen turnus der de rullerer på kjøringa fra november til april, Willy Vatndal er en av disse og har vært involvert i løypekjøring i mer enn 25 år for idrettslaget. Selv har han vært medlem SIL siden tolvårsalderen, og satt som leder av skigruppa i rundt 18 år og kan fortelle at han ennå dras han ut i marka når snøen legger seg på bakken.