Hvordan feire frihet med innskrenket frihet?

Å be folk holde seg hjemme, samtidig som de skal delta i feiring - det er litt spesielt, sier Anders Samuelsen om planleggingen av årets 17. mai tog på Stokmarknes.

feiring med avstand: Leder for 17. mai-komiteen på Stokmarknes, Anders Samuelsen, mener det skal gå greit å avholde en nasjonaldagsfeiring. Selv med krav om sosial avstand. – Men det er litt spesielt å for første gang siden krigen ha en feiring av nasjonaldagen, hvor vi ikke er fri til å feire som vanlig, sier han. 

Når du nedgraderer denne situasjonen til noe trivielt, da driver du med en tøff sport

Pluss

8. mai for 75 år siden kunne Norge og dets innbyggere endelig feire friheten etter fem lange år med okkupasjon. Dagene med usikkerhet var over. Frykten for å bli urettferdig fengslet. Vilkårlige avskjeder fra livet, og familier som var avstengt fra å si farvel. Gater var fylt av øredøvende jubel, vaiende flagg og en utømmelig glede over at dette året kunne nordmenn endelig feire friheten igjen. En drøy uke kunne nordmenn igjen feire nasjonaldagen.