Slik blir årets russefeiring på Sortland: – Vi har utsatt dåpen

Koronapandemien preger også årets russefeiring. – Vi har utsatt russedåpen til natt til 17. mai, opplyser russepresidentene til VOL.

– Vi jobber for å få til noe med biler, og at vi sitter kun tre personer i hver bil. Men dette må vi avklare med kommunelegen, opplyser russepresidentene Cornelia Frøyslie (18) og Stian Emil Brenna Hansen (19) til VOL om mulighetene for å få til et russetog 17. mai..  Foto: Rune Kr. Ellingsen

– Er det koronafaren som har gjort at det er færre referanser til sex og nakenhet i år? – Ja, det er det, sier de leende.

Cornelia Frøyslie (18) og Stian Emil Brenna Hansen (19), rødrussepresidenter 2020
Pluss

– De siste årene har det vært tradisjon for at rødrussen på Sortland har valgt to russepresidenter. Èn gutt og ei jente, forklarer Cornelia Frøyslie (18) og Stian Emil Brenna Hansen (19), som er dette årets øverste tillitsvalgte blant avgangselevene i den videregående skolen.