Se hvor mye din kommune taper:

Erna & co. vil ta 80-100 oppdrettsmillioner fra Vesterålen og Lødingen i år

Norske oppdrettskommuner er i opprør etter at "revidert" ble lagt fram. – Et ran på høylys dag, konstaterer hadselordfører Kurt Jenssen om en foreslått regelendring for havbruksnæringen.

Kommunedirektør Ola Morten Teigen og ordfører Kurt Jenssen (Sp). Jenssen konstaterer at Hadsel-økonomien kan bli dramatisk verre dersom regjeringens oppdrettsforslag får flertall.  Foto: Tone M. Sørensen

Pluss

Da revidert statsbudsjett ble lagt fram tirsdag, var den store nyheten at det skal innføres en produksjonsavgift for havbruksnæringen på 40 øre kiloet fra neste år. I dette forslaget var det innbakt diverse regelendringer. Ett av forslagene gjelder 2020 selv om produksjonsavgiften først skal innføres i 2021.