The Whale fosser videre fram i 2020

The Whale har ikke latt seg stoppe av koronaviruset. De har nettopp fått et tilskudd på 3,15 millioner kroner av Innovasjon Norge, og de har fått utarbeidet kostnadsestimat som viser at det vil koste vel 300 millioner kroner å realisere The Whale. – Dette blir ikke et billig bygg, men et bygg som vil gi oppmerksomhet i hele verden, sier styreleder Benn Eidissen.

ballongen som fløy: Allerede som ballong var The Whale en attraksjon, en visjon for et samfunn som behøvde fremtidstro. Her fra marsjen på Andenes i mars 2017. Foto: Tord Viken 

Pluss

Det er mange biter som skal på plass for at The Whale en gang skal åpne. Reguleringsplan, innhold og ikke minst finansiering må på plass. Mange er involvert i prosessen og så langt går det fortsatt godt fremover. Daglig leder i The Whale, Børre Berglund, er særdeles tilfreds med tilskuddet på 3,15 millioner kroner fra Innovasjon Norge og føler generelt at de er godt i gang ellers. Nå har de sendt inn søknad om ny reguleringsplan for tomten på Sløyken.