Lå og sov da raset kom: – Jeg skjønte med en gang hva som hadde skjedd

Det sier Svein Bjørnrå (71) til VOL. Han og kona er nærmeste naboer til raset, og lå og sov da det kom tordnende ned den bratte fjellsiden en stund etter midnatt i natt.

– Det er vel en grunn til at de bygget husene sine akkurat her, konstaterer Svein Bjørnrå tørt og ser oppover den bratte lia opp mot stedet der raset har gått. Ingen ble skadet i det store snø- og jordskredet som feide ned mot havet i Godfjorden i natt.  Foto: Rune Kr. Ellingsen

– Dette er jo et utsatt område. En gang det gikk ras var vi uten strøm i to døgn

Hytteeier Svein Bjørnrå (71)
Pluss

Skredet skal ha gått litt over klokka halv ett i natt, og har tatt med seg hundrevis av tonn med skog, løsmasse, sørpesnø og stein. Heldigvis har ingen hus blitt tatt, men høyspentlinjen på stedet er kuttet tvers av.