Redde for at Sortland må kutte i tjenester: – Vi er barbert ned til beinet

Fungerende ordfører i Sortland, Tove Mette Bjørkmo (Ap) og midlertidig varaordfører, Christian Torset (SV) er redde for at Sortland kommune står fremfor en periode der de må gjøres store kutt i den kommunale tjenesteproduksjonen.

Fungerende ordfører i Sortland, Tove Mette Bjørkmo (Ap) og midlertidig varaordfører, Christian Torset (SV), peker også på at det er usikkert hvor store summer Sortland kommune må bevilge til Kulturfabrikken, som har tapt mye penger hittil som følge av koronapandemien.   Foto: Ann-Julie Nordgaard Nesmoen

Pluss

– Sortland kommune kunne taklet en slik situasjon for fem til ti år siden, men med mindre overføringer fra staten og fall i skatteinngangen, ser det ikke bra ut. Vi er barbert ned til beinet, og da må man starte å se etter kutt i tjenester, sier Torset.