Lundefuglene på Bleiksøya er blitt en verdenshit

I 30 år har fiskebåter tøffet til Bleiksøya med ivrige guider, som gjør alt for at turistene skal få gode naturopplevelser. Så langt har 60.000 turister deltatt og populariteten stiger.
Pluss

Puffin Safari sin fiskeskøyte «Laura» har ligget uvanlig mye ved kai disse dager. I år hadde skipper- og vertskvartetten Rolf Solvoll, Per Benonisen, Martin Olsen og Karl-Rasmus Dahle planlagt å slå på stortromma med jubileumsfeiring, siden det er 30 år siden starten. Koronapandemien satte en effektiv stopper for det, men den driftige gjengen, som har så stor etterspørsel at de kjører tre daglige turer til Bleiksøya på fuglesafari i sommerhalvåret, samt ekstraturer for dem som vil fiske sei med juksa, har ikke tenkt å gi seg så lett. De ser fremover, og har akkurat hatt «Laura» på slipen for årlig vedlikehold. Det er viktig å holde båten i topp stand.