Nord Universitet i dialog med huseier om større lokaler i Hurtigrutens Hus:

- Trenger tre ganger så mye plass

Studiestedsleder ved Nord Universitet Vesterålen, Barbro Fjellheim Holm, sier til VA/VOL at det økte trykket på sykepleierutdanningen gjør at de har behov for en tredobling av plassen de har i dag. - Vi er i dialog, men har ikke fått noe tilbud ennå, sier hun.

Interesse: - Nå har vi 4,6 søkere per studieplass til sykepleierstudiet. Dermed er vi underdimensjonert for hva vi var da vi kom inn på Hurtigrutens Hus i 2011, sier studiestedsleder Barbro Fjellheim Holm.  Foto: Per Eivind Knudsen

Pluss

Nord Universitet bekrefter at de ønsker seg større albuerom til sykepleierutdanningen og snuser på lokalene etter hurtigrutemuseet. Årsaken er at det fosser inn søknader, fra hele landet, til den populære utdanningen. Det tilsvarende tilbudet i Sandnessjøen ble avviklet grunnet lave søkertall, ifølge kommunikasjonssjef Andreas Førde i Nord Universitet.