Nord Universitet i dialog med huseier om større lokaler i Hurtigrutens Hus:

- Trenger tre ganger så mye plass

Studiestedsleder ved Nord Universitet Vesterålen, Barbro Fjellheim Holm, sier til VA/VOL at det økte trykket på sykepleierutdanningen gjør at de har behov for en tredobling av plassen de har i dag. - Vi er i dialog, men har ikke fått noe tilbud ennå, sier hun.

Interesse: - Nå har vi 4,6 søkere per studieplass til sykepleierstudiet. Dermed er vi underdimensjonert for hva vi var da vi kom inn på Hurtigrutens Hus i 2011, sier studiestedsleder Barbro Fjellheim Holm.  Foto: Per Eivind Knudsen

Pluss

Nord Universitet bekrefter at de ønsker seg større albuerom til sykepleierutdanningen og snuser på lokalene etter hurtigrutemuseet. Årsaken er at det fosser inn søknader, fra hele landet, til den populære utdanningen. Det tilsvarende tilbudet i Sandnessjøen ble avviklet grunnet lave søkertall, ifølge kommunikasjonssjef Andreas Førde i Nord Universitet.


Når det gjelder utdanningstilbudet for sykepleiere på Vesterålen er det derimot rake motsetningen. Der er det høye søkertall, som for avdelingens vedkommende betyr at dagens praksissal er underdimensjonert i forhold til størrelsen på kullene.


Hurtigrutens Hus:

Snart 750 kvm ledig areal: I dialog med mulige leietakere

Opp mot 750 kvadratmeter areal kan bli ledig i det som avtroppende daglig leder på Hurtigrutens Hus, John Arne Mathiesen, karakteriserer som det nye sentrum.


Bekrefter dialog

Studiestedsleder Barbro Fjellheim Holm bekrefter overfor Vesteraalens Avis at de gjerne ser for seg å komme inn i de gamle lokalene etter Hurtigrutemuseet, men at det er vanskelig å kommentere det siden det per dags dato ikke foreligger noe konkret tilbud fra huseier.

– Vi trenger større undervisningslokaler, fordi vi tar inn større kull enn det vi hadde dimensjonert for da vi flyttet inn i 2011. Blant annet er det snakk om at vi trenger en ny simuleringslab, eller praksissal, og sånne rom, sier hun til VA.

Tredobling av kapasiteten

I slutten av april kom tallene fra samordnet opptak som viser at bachelorstudiet i sykepleie på Stokmarknes er inne på topp fem lista over de mest populære studium ved Nord Universitet. Nord Universitet er førstevalget til over fem tusen studenter viser tallene fra samordnet opptak.

– Vi har hatt god søkning de siste årene. Dette er en populær studie, siden det er samlingsbasert er det søkere fra hele landet. Nå gjenstår det å se hvor søkerne er fra i år, om det er mange lokale eller spredt rundt i landet, sa Holm i april.

Tallet på søkere i år er ifølge henne 4,6 søkere per studieplass.

– For oss betyr det at vi er underdimensjonert. Da vi startet opp i 2011 var praksissalen dimensjonert for 25 studenter per kull. Til høsten starter 50 nye studenter på første studietrinn, i tillegg til de vi har som er i løp. Vi har meldt inn behovet og behovet er en tredobling av dagens kapasitet, sier Fjellheim Holm.


Korona-pandemien utsetter åpningen av det nye Hurtigrutemuseet ytterligere

Også Hurtigrutemuseet rammes av korona-pandemien