Protesterer mot at salg av Kunstnerhuset skal behandles på mandag

Ordføreren i Sortland innkaller til ekstraordinært møte i formannskapet førstkommende mandag. Eneste sak er forslaget om å selge Kunstnerhuset. – Administrasjonen har glippet, sier opposisjonen.

– Etter Rødt sin vurdering skal først kulturminneplanen vedtas og så skal det gjøres vurderinger der framtida til Kunstnerhuset sees i en større sammenheng, sier gruppeleder Christoffer Ellingsen i Rødt og får støtte fra SV og Christian Torseth.  Foto: Ann-Julie Nordgaard Nesmoen

– Administrasjonen har glippet, og det er etter min mening ikke tilstrekkelig til å kalle det spesielle omstendigheter

Gruppeleder Christian Torseth, SV
Pluss

Etter at styret i Kulturfabrikken KF foreslo å selge Kunstnerhuset, har ballen ligget hos eieren, som formelt er Sortland kommune gjennom foretaket Kulturfabrikken AS, som er heleid av kommunen. Nå vil ordføreren ha saken opp allerede mandag.