Violet Road kommer til Vesterålen

Med M/S «Vulkana» skal Violet Road ut på turne langs kysten, fra nord-Troms til Helgeland. Vesterålen får to besøk.
Pluss

Det er ordentlig nordnorsk schwung over turneen til Violet Road. Bandet gjennomfører nemlig hele sommerturneen fra spabåten «Vulkana». Vokalist og gitarist Kjetil Holmstad-Solberg ser fram til en turne helt utenom det vanlige.

Servering på kaia

«Vulkana» legger til kai i Bø og i Risøyhamn. Fredag 24. juli stanser festbåten i Risøyhamn. Den fortsetter sørover helt til Nesna, og stopper i Bø 14. august på nordtur tilbake til Tromsø.

– Det blir superstas. Bø musikkforening sørger for at det blir servering, og vi skal spille fra båten, som blir vår scene. På kaia blir det bordsetning og hele pakken, sier Kjetil Holmstad-Solberg.

Fordi det er ei spesiell tid, er det ganske mange regler konsertarrangørene må forholde seg til.

– Når folk kjøper billetter blir de sittende ved bord. De blir møtt av en guide og geleidet til bordet. Sånn må det være i disse tider, sier han.

Lager liv langs kysten

Solvang er i musikkbransjen som er hardt rammet av koronakrisen, og kommer til å være det i lang tid.

–Å spille konsert for 200 personer tjener man ikke penger på, men vi gjør dette like mye for vår mentale helse og for at det er gøy. Vi vil skape liv langs kysten nå som folk må feriere i Norge, sier han.

Festivalsommeren er avlyst over hele landet.

– Vi mister oppdrag for millioner uten festivalsommeren, som er det de fleste artister drar inn midler på slik at man kan leve til neste festivalsommer. Nå har vi i alle fall turneen å glede oss til, sier han.

– Selv om det ikke er et voldsomt plussprosjekt, er det i hvert fall artig å gjøre det. Vi vil bare spille, sier han.

Familiekonsert

I Vesterålen har Violet Road en trofast fanskare.

– Billettene blir sluppet for salg onsdag den 10. juni. Siden det er begrensa plasser tipper jeg det blir litt rift om billettene, sier han.

I Bø legges det opp til to konserter, kveldskonsert med 18 års aldersgrense og en familiekonsert om ettermiddagen.

– Den blir til veldig redusert pris, slik at familien kan komme dit og ikke betale mer enn et kinobesøk. I den familievennlige konserten blir det ikke bare oss, men noen lokale artister som spiller i tillegg, sier Holmstad-Solberg.

Risøyhamn får besøk tidlig i turneen. Fredag 24. juli spiller Violet Road i Risøyhamn og andværingen Kjetil kommer nesten hjem (han er fra Andenes).

– Det er ikke ofte man tenker at Risøyhamn er en naturlig plass å stoppe og spile. Med en gang man tar sjøveien blir det naturlig. Det er mange steder man kan finne, når man reiser slik de gjorde før i tida, sier han.

Verdens beste sommerferie

M/S «Vulkana» er en spabåt, den ble ombygget for noen år siden fra ei gammel fiske- og kvalfangerskute.

– Der er det hammam (tyrkisk bad, journ.anm) badstue, stamp og masse deilige greier. Båten er ombygget av den finske arkitekten Sami Rintala og den er helt nydelig, sier han.

Han tilføyer at noe som er litt artig er at båten i løpet av sin levetid har hatt tilholdssted på Andenes, før den i mange år var på Reine i Lofoten.

– Vi har rett og slett laga verdens beste sommerferie for oss selv. Bortsett fra at vi skal jobbe litt, men vi elsker jobben vår. Med båten får vi sett steder vi ikke har sett før, plasser det ikke er naturlig å komme til med annet enn stor båt, sier Holmstad-Solberg.

God respons

Turneen går fra nord-Troms og sørover til Helgelandskysten.

– Det gleder vi oss veldig til. Det blir superfint, så lenge det ikke blir dårlig vær ute på storhavet. Men vi satser på at det går bra. Fiolinisten Julie Alapnes er også med oss på turneen, sier han.

Den nordnorske vrien på turneen passer bandet som hånd i hanske.

– Vi har sett at det er noen sørpå som farer rundt i hvite «baljer» i Oslofjorden og spiller. Men det kan ikke sammenliknes, humrer vokalisten, som gjerne skulle spilt langs hele norske-kysten.