Ledningsbruddet på Steiro: – Alle skal ha fått vannet tilbake

I morgentimene i dag forsvant plutselig vannet for beboerne i de såkalte Myrlandfeltene rett sør for Sortland sentrum. Nå skal situasjonen være rettet, i følge kommunen.

– Vi regner med at det kan ta noen timer før feilen er funnet og rettet, opplyste vakthavende på vannforsyning i Sortland kommune, Per Edvardsen til VOL i morges. Nå skal alt være i orden.  Foto: Scanpix

Pluss

– Vi har ikke funnet feilen ennå, men vi driver og leter, fortalte vakthavende på vannforsyning i Sortland kommune, Per Edvardsen til VOL i morges.

Les meldingen fra Sortland kommune her.

Forsvant tidlig i morges

– Vi fikk melding om at vannet forsvant tidlig i morges. Vi vet så lite foreløpig, men forsøker å gi fortløpende opplysninger inn til Servicetorget på tlf. 761 09000.

Det skal dreie seg om området Myrlandfeltene, både på øversiden og på nedsiden av Steiroveien og sørover til Myrlandsveien.

– Vi regner med at det kan ta noen timer før feilen er funnet og rettet. Jeg tør ikke å anslå hvor mange husstander som er berørt, avslutter han.

Vurderte å kjøre ut vann

Klokka 1330 melder kommunen at vannet skal være kommet tilbake igjen, og oppfordrer de berørte innbyggerne om å tappe ut av kraner før bruk

– Vannet var tilbake litt før klokka 12 i dag. Det var en gammel ventil som hadde røket. Det skjer av og til. Den er byttet, og alt er i orden nå, sier enhetsleder for kommunalteknikk, Kato Lund til VOL.

Han forteller at avbruddet uansett ikke ville blitt så langt for de berørte beboerne.

– Vi vurderte en stund om vi skulle kontakte brannstasjonen og begynne å kjøre ut vann. Men etterhvert så vi at det ikke var behov for det, avslutter han.