SE BILDESERIE:

Ringrever fra Blokken restaurerte «Anne Bro»: – Vanskelig å se enden ei stund

De kunne ha pensjonert seg for flere år siden, skipstømrer Bjørn Viggo Johansen (72) og maskinmann Halvard Jørgensen (67) ved Blokken skipsverft. I stedet ga de seg i kast med sitt livs mest omfattende restaureringsprosjekt.

Det er stadig færre langs kysten som behersker kunsten å reparere og restaurere gamle trebåter. Skipstømrer Bjørn Viggo Johansen (72) og maskinmann Halvard Jørgensen (67)) er kanskje en utdøende rase.  Foto: Rune Kr. Ellingsen

– Det ble jo en del hensyn å ta for å få alt tilbake til slik det hadde vært.

Skipstømrer Bjørn Viggo Johansen (72) om jobben med å restaurere «Anne Bro»
Pluss

De har alle vært med i ulike deler av restaureringsprosessen av seiljakta «Anne Bro», de tre verftsarbeiderne ved Blokken skipsverft. Bjørn Viggo Johansen (72) og Remi Andersen (35) som skipstømrere, og Halvard Jørgensen (67) som maskinmann.