Risikerer maksimalt tre års fengsel

Den tiltalte mannen fra Øksnes som var i samme båt som Truls Johansen da han forsvant på havet for to år siden, risikerer maksimalt tre års fengsel.

Innsatsleder Jørn Karlsen holder "brief" før letingen etter Truls Johansen starte denne dagen, lørdag 14. juli 2018. Leteaksjonen pågikk lenge, og det ble senere samlet inn betydelige summer til finansieringen av en omfattende privat leteaksjon.  Foto: Geir Bjørn Nilsen

Pluss

Tiltalen knyttet til straffesaken som kommer opp i Vesterålen tingrett i midten av desember, omfatter ikke straffebudet «uaktsom drap». Det får VOL bekreftet fra Vesterålen tingrett. Dermed har den tiltalte mannen fra Øksnes fått medhold fra politiet i det han tidligere uttalte til VOL, nemlig at han ikke var skyldig i uaktsomt drap.