1,8 millioner kroner i spillemidler til Andøy i 2020:

– Den nye kunstgressbanen er på plass i oktober

Kultursjefen i Andøy kommune, Sindre Wolf, forteller at det er stor interesse for å få anbudet med å skifte ut det utslitte kunstgresset på Andenes stadion.

Kunstgress: Nå er det snart slutt på svarte klær og sko etter bruk av kunstgressbanen på Andenes. I løpet av høsten kommer det nytt dekke på plass. – Ideelt sett er banen ferdig til 1. oktober, sier Sindre Wolf i Andøy kommune. Arkivfoto: Tony Gulla Sivertsen 

Ventilasjonsanlegg: Styreleder Inger Furnesdal og vaktmester Knut Amundsen i Andøy varmtvannsbasseng foran det nye ventilasjonsanlegget til 1,1 millioner kroner. Foto: Tony G. Sivertsen 

Dugnad: De seneste ukene har det vært stor dugnadsaktivitet på Bleik, for å rydde traseen til den nye turstien som etableres fra Lyngmoa til kirkegården. Foto: Wilhelm Aronsen/Høken 

Tursti: Et nytt flott turområde blir nå gjort tilgjengelig for alle gjennom realiseringen av turstien til 1,6 millioner kroner. Bildet viser omtalen av prosjektet i Andøyposten i september i fjor. 

Pluss

Prosjektet har fått 825.000 kroner i spillemidler og onsdag går fristen ut for å levere anbud på renoveringsjobben.

– Vi har allerede fått tilbakemelding fra seks ulike leverandører om at de vil levere anbud, sier Wolf.

– Hva er tidsplanen for arbeidet?

– Det kommer litt an på leverandøren som blir valgt og tilgang på kunstgress, men ideelt sett er banen ferdig til 1. oktober, sier Wolf.

– Et løft for hele stadionområdet

Prosjektet er et løft av hele stadionområdet, og det skal nå legges kunstgress på sikkerhetssonen rundt banen, der det i dag er asfalt. Det gjøres for å hindre skader. I tillegg skal det bygges nye innbytterbenker, speakerbu og lagringsplass for fotballmål.

– Vi har med oss AIL, som skal gjøre mye på dugnad for å få dette til å gå, sier Wolf, og legger til at det også er planer for en publikumstribune, men at dette ikke kommer før i 2021.

Miljøet

Wolf sier at det viktigste med prosjektet er det miljømessige for å hindre spredning av mikroplast.

– Det blir etablert en heldekkende barriere rundt banen, slik at gummigranulatene ikke blåser bort. I tillegg blir det laget sluser med rister, slik at brukerne av banen kan trampe av granulater fra skoene når de forlater banen, sier han.

Korona stengte bassenget

Vi har tidligere skrevet om stiftelsen Andøy varmtvannsbasseng, som i fjor investerte i nytt ventilasjonsanlegg til 1,1 millioner kroner. De har nå fått 412.000 kroner til dette.

– Vi gikk selv inn å forskutterte dette beløpet i påvente av å bli prioritert til spillemidler. Vi er veldig glad for at vi får pengene nå i år, sier styreleder Inger Furnesdal.

Nå håper hun at de får åpnet bassenget igjen etter sommeren.

– Vi tappet det ned med en gang koronasituasjonen kom i mars, siden det var kun 1,5 måned igjen av sesongen. Dermed har vi heller ikke hatt noe stort tap i forhold til det, sier Furnesdal.

Tursti til 1,6 millioner kroner

På Bleik har de lenge jobbet med planene om en tursti fra Lyngmoa og nordover til kirkegården. Totalt omkring to kilometer.

– Stien skal være tilrettelagt for alle og det skal være mulig å bruke både rullestol, rullator og barnevogn, sa Gunnar Nilsen da vi omtalte planene i september i fjor.

Prosjektet har en totalkostnad beregnet til cirka 1,6 millioner kroner og vi har tidligere skrevet at Gjensidigestiftelsen har gitt 750.000 kroner til prosjektet. Nå har Sportsklubben Høken fått tildelt 600.000 kroner i spillemidler av et godkjent søknadsbeløp på 1,1 millioner kroner.

Ferdig i sommer

De seneste ukene og utover sommeren vil Høken og Bleik grunneierlag jobbe dugnad med rydding og tilrettelegging.

– Entreprenøren Ottar Bergersen og Sønner AS venter inn en båtlast med grus denne uken, så de blir det oppstart. Det er beregnet cirka seks ukers byggetid, sier Høken-leder Stein Hansen.

Han roser dugnadsinnsatsen som legges ned fra mange frivillige.

– Alle som har bidratt gjør en fremragende innsats, for uten dugnadsinnsatsen ville ikke dette prosjektet sett dagens lys, sier han.

Vesterålen turlag med lavvo

Hansen opplyser at det vil bli etablert 4–5 hvilebenker langs turstien og Vesterålen turlag bidrar til en lavvo som skal settes opp omtrent midtveis.