Aina Nilsen ny ordfører i Hadsel

Aina Nilsen er offisielt landets yngste kvinnelige ordfører, etter at Kurt Jenssen fredag fikk innvilget permisjon fra vervet.

Skal slåss: - Jeg ønsker å bli i kommunestyret hele perioden, sier Kurt Jenssen om tiden fremover. Fredag fikk han innvilget permisjon fra ordførervervet.  Foto: Per Eivind Knudsen

Pluss

Et enstemmig kommunestyre innvilget fredag permisjon fra ordførervervet til Kurt Jenssen, og Aina Nilsen tar over ordførerkjedet. Offisielt tiltrer hun stillingen 20. juli.

– Jeg er for all evighet takknemlig for at det var med deg som ordfører jeg kunne ha min første tid som kommunestyrerepresentant, sa Nilofar Nori da hun tok talerstolen i kommunestyret fredag da Kurt Jenssen fikk innvilget sin permisjonssøknad fra ordførervervet.

Og hun var ikke alene om å takke Jenssen.

–I dag er det ikke så lett. Jeg har med ei bok her, og det er ei side i boka hvor det står: «Pust med magen, Geir». Det er et ganske fint notat å ha med seg. Det var tungt å gi deg permisjon. Du har klart den aller vanskeligste jobben. Ikke å vinne saken, men å være ordfører for alle sammen, sa Geir Jørgensen.

På vegne av alle, tusen takk

De politiske takketalene fra gruppelederne gikk alle på Jenssens lange erfaring, og den betydningen han har hatt - på forskjellige måter - for lokalpolitikken.

– Jeg hadde tenkt å stemme imot, for å vise at jeg ikke var enig. Men jeg turte ikke. Det har gått noen kuler varmt. Vi har møttes på grupperom hvor vi har "dekonflikta", på en god måte, og alltid endt opp med godt resultater. Det ordner seg. Om enn i siste spilleminutt, så ordner det seg, sa Anders Samuelsen (Frp) i sitt innlegg.

– Til Aina. Du er dame og 25 år. Vi er i 2020. Ferdig med det, la han til.

– Jeg kunne godt tenkt meg at vi ikke hadde denne saken om fritak. På vegne av alle innbyggerne i hele Hadsel, tusen takk. Selv i min voksne alder, har jeg lært mye av deg., sa Ivar Fredriksen (H) og hadde en velkomsthilsen til den nye ordføreren også.

–Til deg Aina, du er ei modig dame. Dette tar du på strak arm, sa Ivar Fredriksen