Kommunestyret i Hadsel sa ja til kjøp av 75 prosent av Gulstadøya:

MDG ensom stemme mot Gulstadøyakjøp

– Er dette det rette tidspunktet for oss å investere i en eiendom vi vet det eksisterer to avfallsdeponi, spurte Jenny Danenbarger (MDG) Ja, mente resten av kommunestyret.

Gulstadøya brukes i dag som friluftsområde. I følge planene for øya skal det bygges boliger og etableres næringsliv. Rapporter fra arkeologiske undersøkelser denne sommeren vil fortelle noe om mulighetene.  Foto: Thor-Ivar Guldberg

Pluss

Anders Samuelsen (Frp) startet den korte debatten om tilbud om kjøp av nærings- og botomtene på Melbu med om det er gjort undersøkelser i grunnen. Det med henvisning til føljetongen om Sykehusbukta, samt hvorvidt de resterende 25 prosentene av området - som ikke er på salg - er forventet å bli i kommunalt eie gjennom ekspropriering.