Hadsel Ungdomsråd med klar beskjed:

Ungdomsrådet krever kultur i kulturhuset

- Ungdommen skal få lov til å holde arrangementer på Hurtigrutens Hus uten at det skal «koste kvitauget», sa Brage Olsen Lind fra Hadsel Ungdomsråd til kommunestyret, og ba de folkevalgte satse på et helhetlig kulturhus.

Krever kultur: Andrea Larssen Aasvik og Brage Olsen Lind var klare i sin tale til kommunestyret på at de yngre innbyggerne i kommunen ønsker et velfylt kulturhus.  Foto: Per Eivind Knudsen

Pluss

Da kommunestyret møttes for siste gang før sommeren fredag, var det på sakslista flere saker som har skapt engasjement utenfor partipolitiske sirkler. Deriblant Hurtigrutens Hus og budsjettet der, med tanker om den videre driften. Det har den siste tiden kommet frem at det vurderes kutt i kulturtilbudet, for å satse mer på den næringsmessige delen av bygget. I tillegg har de store investeringene på både lyd og lys gjort at leien av storsalen er høy, og flere lokale aktører har kritisert prisnivået for leie av salen.