Bø-dame løp 170 kilometer på 25 timer

Rakel Enoksen Hagen var en del av det gode friidrettsmiljøet i Bø på 1980 og 90-tallet. Det var der hun fattet interesse for løping og utholdenhetsidretter. I helga løp hun 170-kilometer etter å ha løpt sammenhengende i over 25 timer.

Rakel Enoksen Hagen er på tur mot mål etter å ha gjennomført landets lengste ultraløp.  Foto: Svein-Oddvar Moe

Pluss

Rakel imponerte i Norges lengste ultraløp som startet i Oslo og endte opp i Tjøme etter å ha vært innom flere forskjellige fylker. Hun ble nummer tre i den sterke kvinneklassen og topp ti totalt i et løp hvor det var over 100 startende. En god del av dem måtte kaste inn håndkleet underveis. Det å løpe over 17 mil og mer enn fire helmaraton i strekk er ikke for alle. Den lokale sliteren som for øvrig fylte 46 år på søndag, er som skapt for den type utfordringer.