Kvartal 13 i Sortland sentrum blir pop-up park på fredag

Fredag åpner såkalte kvartal 13 i Sortland sentrum på nytt - som spontant parkanlegg satt opp på dugnad. – Vi vil synliggjøre potensialet til kvartalet.

– Kvartal 13 er en del av Byaksen, som skal knytte Paviljongparken og Torget sammen, forklarer kommunearkitekt Kristine Røiri ivrig. Fredag skal et helt nytt grøntområde stå klart til bruk i Sortland sentrum.  Foto: Rune Kr. Ellingsen

– Dette er egentlig et fantastisk sted. Det er lunt og godt her, og man kan sole seg og spise is.

Kommunearkitekt Kristine Røiri om stunt-parken som åpner fredag
Pluss

Det forteller kommunearkitekt Kristine Røiri på pressekonferansen som Sortland kommune holdt i dag sammen med ungdomsrådet og representanter for entreprenørselskapet Ottar Bergersen og Sønner. Hun ser for seg et «byrom med grønne vegger». Sammen oppfordrer gjengen sortlendingene til å stille opp til dugnad på torsdag.