Andøy kommune reagerte først etter kraftig påtrykk:– Veldig beklagelig

Rådmann Kirsten Lehne Pedersen beklager at de ikke fulgte opp saken etter henvendelsen fra Tiu Similä 18. juni, men de vil nå følge opp og sørge for å sikre sperringene til plassen.

tar saken på alvor: Rådmann Kirsten Lehne Pedersen iverksetter strakstiltak for å sikre hekkeplassen på Andenes. Etter at Andøyposten fredag sendte kommunen spørsmål om saken, ble det lørdag gjennomført befaring og satt opp provisoriske sperringer av området i Andenes havn. ARKIVFOTO 

Pluss

– Det er veldig beklagelig at vi ikke har blitt oppmerksom på denne situasjonen før. Vi vet nå at en innbygger forsøkte å varsle teknisk sjef på e-post for i overkant av en uke siden, og vi burde ha reagert da. Men på grunn av en hektisk arbeidssituasjon før ferien har denne e-posten dessverre gått oss hus forbi. Vi beklager dette, uttaler rådmannen.