Violet Road skal turnere med hvalfangstskute

På veien skal de holde konserter i Risøyhamn, Bø og 16 andre steder i Nord-Norge.

15. juli bærer det ut på turne for Violet Road, med konsertbåten Vulkana.  Foto: Privat

Pluss

– Det kom jo som en konsekvens av pandemien. Hogne hadde så utrolig lite å gjøre at han bestemte seg for å kjøpe en båt. Når vi bare får spille for 200 er det utrolig artig å gjøre noe langs kysten, på små steder hvor vi kanskje ikke spiller ellers, sier Kjetil Solberg, vokalist i Violet Road.

Båten Vulkana er en tidligere fiskebåt og hvalfangerskute, men de siste årene har den blitt brukt som spabåt på vinteren, primært av skiturister.

Skal holde familiekonserter

I tillegg til de vanlige konsertene på kvelden, skal bandet også holde familiekonserter på dagen.

– Det blir en alternativ variant, med noen vanlige låter og litt cover av ting vi syns er gøy, som er litt mer barnevennlig. Hver plass skal vi også ha ett eller to lokale talenter på familiekonserten, sier Solberg.

Han sier at hvilke band som blir med, er ikke helt avklart enda.

Kan bli en tradisjon

Hogne ser ikke for seg at de kommer til å bruke en måned av sommeren på båtturne i framtida, men han tror at hvis flere står for en bit hver av turneen kan det være aktuelt å fortsette på en litt annet måte.

– Sommeren går primært til festivaler vanligvis, men vi håper og tror dette kan bli en tradisjon, om ikke nødvendigvis på samme måte. Vi kan jo ta med andre arrangører, og ta et større strekk av Norge. Vi fikk sikkert 100 henvendelser fra arrangører som ville at vi skulle komme, sier han.

Båten vil også bli leid ut til turister, slik som før.

– På vinteren har den blitt brukt som spabåt av skiturister. Det kommer den nok fortsatt til å bli. Så har den ikke vært brukt så mye på sommeren, og vi gleder oss til å være med å utvikle konseptet videre, sier han.

Nye låter

For en måneds tid siden gav Violet Road ut låten Brother, som har blitt listet av P1, og dermed blir spilt fast på kanalen. I september kommer kanskje en låt til, forteller Solberg. På turneen skal Violet Road ha med seg folkemusiker Julie Alapnes, og spille sammen med henne. Hun kommer med ny låt 17. juli.

Bandet skal innom Risøyhamn 24. juli og Bø 14. august.