Peter fra Sortland er navigatør på verdens raskeste krigsskip. Nå flytter han hjem

– Det er ingenting som kan måle seg med dette, sier sortlandsgutten Peter Heistad Pedersen til VOL. Han har valgt en litt annen yrkesvei enn de fleste av sine jevnaldringer.

– Disse båtene er spydspissen i Sjøforsvaret. Vi har samme bestykning i overflatevåpen som fregattene, samtidig som vi har tre ganger større hastighet, og er mye mindre, slik at vi kan stikke oss bort og gjemme oss blant holmer og skjær, forklarer løytnant og navigatør Peter Heistad Pedersen.  Foto: Kai Jæger Kristoffersen/Avisa Nordland

Pluss

28-åringen fra Sortland så ikke for seg at det var marineoffiser han skulle bli. Med en far som drev gård og stefar som drev fiske er det nærliggende å tenke at han skulle bli påvirket av dette under oppveksten.