Søren har plukket 750 kilo søppel: – Når ikke Kjetil til strømpekanten

Det skal ikke så mye til for å gjøre en forskjell, hvis man bare orker. Det kan Søren Sørensen litt om. Siden 2018 har han plukket rundt 500 poser med søppel på sine gåturer i Sortland sentrum.

– Det vanker mange hyggelige kommentarer og tilbakemeldinger, både fra lokale og tilreisende. Det er artig å oppleve, sier den blide dugnadsmannen og mosjonisten til VOL. Siden 2018 har han gjort sitt til å gjøre Sortland sentrum til en litt hyggeligere plass å være.  Foto: Rune Kr. Ellingsen

– Det vanker mange hyggelige kommentarer og tilbakemeldinger fra både lokale og tilreisende.

Pensjonist og hobbyrenovatør Søren Sørensen
Pluss

I 2013 ble danske Søren Thorvald Haagard Sørensen pensjonist etter et langt yrkesliv. Da begynte han å gå lange turer. På turene så han mye papir og søppel som lå og slengte rundt langs gater og fortau.