Møysalen nasjonalparksenter flyttes til Sortland: – De har ingen kunnskap om parken

Det sier tidligere ordfører i Hadsel og tidligere olje- og energininister, nå stortingsrepresentant, Kjell-Børge Freiberg om den betente saken, der den nye parkforvalteren skal ha sitt kontor på Sortland.

Stortingsrepresentant og tidligere Hadselordfører og olje- og energininister, nå stortingsrepresentant, Kjell-Børge Freiberg engasjerer seg i at styret i Møysalen nasjonalparksenter har vedtatt å flytte parkforvalterstillingen fra Hennes på Hadsel innland til Sortland.  Foto: Arkivfoto.

– Jeg oppfatter at det var søkere som kunne tenke seg å ha kontor på Hennes, der innfallsporten til parken er.

Tidligere ordfører i Hadsel, olje- og energiminister, nåværende stortingsrepresentant Kjell-Børge Freiberg (FrP)
Pluss

Som tidligere skrevet i VOL, skal den nytilsatte parkforvalteren heretter ha sitt kontor på Sortland, der han til vanlig er bosatt. Tidligere lå dette kontoret på Hennes i Hadsel, etter vedtak i daværende Naturdirektoratet. Årsaken er et styrevedtak i Møysalen nasjonalpark fra i vinter, der stillingen skal flyttes.