– Mer aktuelt å få Space Norway til Andøya

Høyre i Troms og Finnmark vil ha Norsk romsenter ut av Oslo og til Tromsø og får støtte på lederplass av avisen Norldys . Andøyordfører Knut Nordmo ønsker seg heller Space Norway og deres 40 ansatte til Andøy.

FLYTTES? Høyre i Troms og Finnmark og avisen Nordlys vil flytte Norsk romsenter og administrerende direktør Christian Hauglie-Hanssen fra Oslo til Tromsø. Andøyordfører Knut Nordmo mener det er mer aktuelt å flytte det statseide selskapet Space Norway til Andøya.  Foto: Arkivfoto: Jørn Aune

Pluss

– Når en stadig økende del av aktiviteten og romforskningen foregår i Tromsø, på Svalbard og Andøya, er det ikke noen grunn til at Norsk Romsenter sitt hovedkvarter skal ha adresse på Drammensveien, skriver avisen Nordlys på lederplass om forslaget fra Troms og Finnmark Høyre som vil flytte Norsk Romsenter fra Oslo til Tromsø.