Vil selge Vesterålen sjøhus for 12,5 millioner

Eier av Vesterålen sjøhus, Marit Asbjørnsen, fortviler over planene til nabo Benfra AS om å fylle ut et stort område i sjøen langs hele sørsiden av hennes eiendom. – Fyllingen vil ta fra gjestene våre naturopplevelsen sin, frykter Asbjørnsen.

– Blir planene om å fylle ut på sørsiden av oss noe av, vil gjestene våre miste mye av utsikten sin, sier innehaver Marit Asbjørnsen. I bakgrunnen ses området som skal fylles ut og bygges på, samt Sortlandsbrua bak der igjen.  Foto: Rune Kr. Ellingsen

– Vi driver naturbasert reiseliv, og er avhengig av nærhet til strand og hav, fjære, fugl og fjell.

Innehaver Marit Asbjørnsen ved Vesterålen sjøhus
Pluss

VOL skrev tidligere denne uken om at Sortland kommune har godkjent planene til Benfra AS om å fylle ut tomta si ut i Sortlandssundet for å legge til rette for et nytt næringsområde. Det mener Marit Asbjørnsen vil frata gjestene hennes utsikten til brua og til skarven som sitter og tørker vingene sine på den brygga som i dag er på stedet.