Politiet overvåker «flystripe» for å hindre villmannskjøring

Politiet har etablert en ny midlertidig målestrekning på en av «flystripene» i Vesterålen. Målet er å knipe bilister som driver villmannskjøring mellom Melbu og Stokmarknes, og denne uka lyktes politiet – midt på natta.

FLYSTRIPA: På denne veistrekningen, ei av «flystripene» i Vesterålen, er det nå større mulighet for at du blir tatt dersom du kjører for fort med bil. Streken på asfalten er enten start eller stopp for politiets målinger, avhengig av hvilen retning du kjører.  Foto: Thor-Ivar Guldberg

Pluss

I kjølvannet av at ungdommer i Vesterålen råkjører i distriktet og legger ut skrytevideoer på Facebook, har politiet etablert et nytt målefelt hvor det er vanskelig å drive laserkontroll. En strekke på noen hundre meter, på fylkesvei 82 mellom Melbu og Stokmarknes, er nå merket av i veibanen slik at politiet kan bruke stoppeklokke for å beregne hastigheten bilene holder mellom de to punktene.