Formannskapet avviste klagene i Lapphaugen-saken

Mot en stemme fra Rødt, vedtok formannskapet i Sortland torsdag at klagene på reguleringsplanen for Lapphaugen ikke tas til følge. Nå blir det opp til kommunestyret hvorvidt saken skal sendes videre til Fylkesmannen i Nordland for endelig avgjørelse eller ikke.

Slik vil SE-gruppen at elementfabrikken skal se ut når den står ferdig.   Foto: Skjermdump fra Norconsults papirer

Pluss

– Det er fordeler og ulemper med denne saken. For min del og for Arbeiderpartiet sin del, så er det slik at fordelene veier tyngst. Når vi er ute på farten og spør hva som må til for å få tilflytting til Nord-Norge, er det arbeidsplasser. Da veier det tungt å kunne satse på nyvinning og ny industri. Derfor kommer vi til å støtte innstillingen, sa varaordfører Tove Mette Bjørkmo (Ap) under behandlingen av saken.