Hun er fjellets dronning i Bø: – Jeg har for mye høydeskrekk til å ramle ned!

18 år gamle Marie Anita Bergersen har valgt annerledes og utradisjonelt der hun sitter i en 50 tonns gravemaskin på et svimlende bratt stup 115 meter over havet i Kobbvågen i Bø. Hjelm, vernestøvler og hørselsvern er obligatorisk i hverdagen.

Marie Anita Bergersen (18) er lærling, og stortrives som eneste jente på Kobbvågen knuseverk. – Man kan ikke jobbe med dette hvis man ikke kan bli skitten på hendene eller tåler å få litt vondt, smiler hun. I bakgrunnen boreoperatør Tony Jakobsen fra Sortland.  Foto: Rune Kr. Ellingsen

Pluss

– Jeg synes det er kjempefint. Jeg føler ikke at dagene kunne vært annerledes om jeg var gutt. Guttene behandler meg som en av gutta, og jeg synes det er artig å være en av gutta, sier Marie Anita Bergersen om hverdagen sin.