Smil til verden og verden smiler til deg

GLEDE: Per Gunnar Torgersen gleder seg over pensjonisttilværelsen. Foto: Liv Aune 

Pluss

PER GUNNAR TORGERSEN

Alder: 62 år • Bosted: Haug, Melbu • Tidligere yrke: Postbetjent • Tid som pensjonist: Fra 1. september 2020

– Hva opptar deg mest for tiden?

Nå er jeg jo akkurat blitt pensjonist, og er i gang med vedlikeholdsarbeid på huset. «Alle» sier jo at de aldri har hatt det så travelt som de har det som pensjonist, så jeg grudde meg litt til å få det så travelt. Hittil har det gått veldig greit. Det er godt å være pensjonist og få bestemme selv hva man vil gjøre. Men, jeg har klokka på ring og står opp klokka sju hver dag. Det syns jeg er viktig. Når jeg er ferdig med dette prosjektet, er planen at jeg skal ta en tur til Svolvær og hjelpe sønnen min med noe vedlikeholdsarbeid. Etter hvert skal jeg hjelpe sønnene mine på Sortland og på Melhus i Trondheim også. Så hjelper jeg moren min. Det er mye de eldre ikke kan. For eksempel å søke kommunen digitalt om ulike tjenester man ønsker å få hjelp til. Hun er jo, i likhet med mange eldre ikke vant til å bruke PC og smarttelefon. Mye av det offentlige foregår på nett. Så da må de få hjelp til slikt. Moren min har induksjonsovn, men klarer ikke å bruke den. Så når jeg besøker henne, koker jeg egg til henne.