Eidsfjord Sjøfarm var over lusegrensa

Tidligere i høst var to av lokalitetene til Eidsfjord Sjøfarm over lusegrensa. Takket være termisk behandling i brønnbåt, er man nå havnet under lusegrensa igjen i Eidsfjorden.  

Økt lusepress: De to lokalitetene merket med rødt, var tidligere i høst over grensa. – Takket være termisk avlusing er vi nå under grensa igjen, sier Roger Simonsen i Eidsfjord Sjøfarm. AIS-trackingen viser brønnbåten "Inter Nord" som frakter fisken fra lokalitetene til slaktemerd hos Nordlaks på Børøya.   Foto: Skjermdump Barentswatch

Pluss

– Vi har i dag fisk på tre lokaliteter. Vi er imidlertid straks ferdig med å slakte ut fra Stetarneset, lokaliteten som ligger utenfor Slottnes. På de to andre er fisken av litt mindre størrelse, og det er den vi skal slakte av utover høsten og vinteren neste år, sier daglig leder i Eidsfjord Sjøfarm, Roger Simonsen.