- Frykter forskyvning av studietilbud er starten på nedbygging

– Vi har ikke tid til år etter år å forskyve oppstarten av utdanningen

– Selv om det bare skal forskyves, gjøres det år etter år. Hva vil det føre til. Utdanning må planlegges, sier Hadsel-ordfører Aina Nilsen (Sp) om forslaget om å forskyve oppstart av samlingsbasert barnehagelærerutdanning i Vesterålen ytterligere ett år.

Trenger kompetansen: - I Vesterålen må vi skaffe 300 årsverk innenfor barnehagesektoren til 2027. Da har vi ikke tid til år etter år å forskyve oppstart av utdanningen, sier ordfører Aina Nilsen (Sp).  Foto: Per Eivind Knudsen

Pluss

Førstkommende onsdag er det styremøte i Nord Universitet. I styrepapirene kommer det frem at fakultetene vil forskyve oppstart av samlingsbasert barnehagelærerutdanning i Vesterålen ytterligere ett år. Årsstudium i personalledelse og kompetanseutvikling i Vesterålen vil heller ikke ha opptak neste studieår.