Hadsel risikerer 7,5 millioner i Ekren-gebyr

Hadsel risikerer å få et overtredelsesgebyr på inntil 7,5 millioner kroner etter at kommunen la ut byggingen av nye heldøgnsbemannede eldreboliger på Ekren i et nytt anbud etter konkurs.

Harstad-bedriften Volt Entreprenør AS mener at Hadsel handlet feil da de ikke inviterte dem til å levere anbud etter at den opprinnelige entreprenøren gikk konkurs.  Foto: Thor-Ivar Guldberg

Pluss

SANDS Advokatfirma i Tromsø har på vegne av Volt Entreprenør Harstad AS varslet et mulig søksmål mot Hadsel kommune etter at et anbud ifølge entreprenørens advokat er en ulovlig direkteanskaffelse. Dette skjedde etter at Bygg Engineering AS, som først fikk anbudet, gikk konkurs, og at Hadsel siden har gitt anbudet til Sortland Entreprenør AS. Volt mener at Hadsel kommune har gjort en anskaffelse uten kunngjøring, og hevder gjennom advokatfirmaet at dette er i strid med reglene i forskrift om offentlige anskaffelser.