Blåbyen Tuftepark åpnet: – Hadde ikke klart det uten næringslivet

Etter tre år med arbeid ble Blåbyen Tuftepark åpnet tirsdag ettermiddag. Budsjettet var på rundt 900.000 kroner og ifølge Lena Darén i prosjektgruppa ville de ikke fått Tuftepark uten næringslivets bidrag.

Instruktører fra Tufteparken sentralt hadde reist til Sortland for å demonstrere anlegget og kurse folk i idrettslagene. Idrettslagene Sortland Friidrettsklubb, Sortland Taekwon Do-klubb, Sortland Orienteringslag, Sortland Turnforening, Sortland Svømme og Livregningsklubb og Sortland og Omegn skiklubb har alle bidratt i dugnadsarbeidet.   Foto: Robert M. Larsen

Pluss

– Nei, det hadde vi ikke. Vi fikk 50.000 kroner fra Sortland kommune, som også søkte om statlige midler. Vi har samlet inn 677.000 kroner fra lokalt næringsliv, så uten dem ville det ikke gått, konstaterer hun.