Handelstall for første halvår 2020:

Andøy med god vekst tross korona

Kommuner med stor handelslekkasje tetter igjen, mens typiske «reisekommuner» har mistet omsetning. Andøy har hatt en stor økning i første halvår.

Koronaviruset gikk hardt utover handelsnæringen i vår, men i april kunne Himmel og Hav, som allerede før koronakrisen slo til hadde en populær nettbutikk, melde om omsetningsrekord i nettbutikken. Nå bekrefter ferske tall fra Statistisk sentralbyrå at handelen per innbygger i Andøy økte første halvår i år. På bildet ser vi kunde Wenche Mikkelborg Enoksen, som på siste åpningsdag før årets påske sikret seg garnnøster fra innehaver Tone Adolfsen Dahler og nettbutikkansvarlig Katrine Edvardsen.   Foto: Arkivfoto/Tony Gulla Sivertsen

Pluss

Det var knyttet stor spenning til utviklingen i omsetningen per innbygger i detaljhandelen for første halvår 2020. Etter at samfunnet ble stengt ned i midten av mars ble handlevanene til svært mange nordmenn endret.